Vores tyngdedyner anbefales af Baby Instituttet, udlånes af Slagelse kommune og anvendes i vuggestuer/børnehaver landet over.

Katrine Arnhem

Babyterapeut, Babyterapeuten.dk

Dynen er lavet efter et behov, som producenten ikke kunne finde andet sted, og det må jeg give dem ret i. – deres produkt er unikt og enestående på mange punkter. På deres hjemmeside kan man finde en god guide til, hvordan man bruger dynen og får en god opstart.

Vi har nu prøvet dynen i 14 dage.

Faktisk fik vi dynen hjem for at afprøve den på Eddie, som nu er 1 år og 3 mdr, men vi nåede slet ikke at introducere den for ham, før vores store dreng, Valde på 3 år, fik snuppet den.

Vi har afprøvet den i forskellige sammenhænge:

  1. Indsovning
  2. Opvågninger om natten
  3. For tidlig godmorgen (mellem kl 3-5)

(For ja, vi kan også have problemer med søvnen herhjemme😉)

I alle 3 sammenhænge, må vi sige at der er succes. Valde falder i søvn 5 min efter godnathistorie når han har dynen på, den har hjulpet Eddie med at sove igennem og den er med til at forlænge nætterne.

Eddie bryder sig ikke om dyner generelt når han skal falde i søvn, men når først han sover, og den kommer på, så er han helt okay med den.

Veronica Fuursted

Konsultationssygeplejerske, Lægepraksis med speciale i søvnproblematikker hos børn

Denne dyne kan anbefales til børn og babyer, som opleves urolige, når de skal puttes eller under søvnen. Men den kan også sagtens anbefales til de børn og babyer, der ikke er urolige. Den virker nemlig til at smyge sig let omkring kroppen  og have en afstressende effekt på nervesystemet samtidig gavner tyngden kropsopfattelsen og stimulerer de primitive  reflekser.

Dynen er god ift. varme børn. Et knap så varmt barn kan nemt have dyne over eller under babydynen.

Cindie Rydland

Marte Meo terapeut & Pædagogisk konsulent

Jeg anbefaler ofte brugen af tyngdedyner i min virksomhed når jeg vejleder familier og undervisere i skolen og jeg bruger den også privat til mit eget barn. Nervesystemet modtager så mange impulser og stimuli i løbet af dagen og uro i kroppen og myldretanker stammer ofte herfra. Jeg bruger jeg særligt tyngdedynen til min søn på 15 måneder for at hjælpe ham til at få ro på alle impulser og stimuli han har fået igennem dagen. Jeg valgte at købe den hos babydynen efter jeg havde undersøgt market for sunde tyngdedyner uden for meget kemi. Jeg faldt særligt over deres måde at inddele vægten i små rum på, så den lettere fordeler sig over barnets krop og at den var dansk produceret i skønne farver, samt ikke for varm så den også kan bruges om sommeren. Vi startede med at bruge den allerede da han var 4 måneder, både under amning og i alle lure. Det mindskede ikke kun uro men også de mange opvågninger på grund af spjæt, mistet sut eller i overgangen fra at være hos mig til at lægge for sig selv.

Derfor anbefaler jeg den både når jeg vejleder private familier med børn der har brug for ro i deres nervesystem, men også børn i skolen hvor det hele bliver lidt for meget inde i klassen med impulser og stimuli. Jeg ville ikke havde været for uden den og den kan derfor varmt anbefales herfra.

Cecilie Schlaikjer

Fysioterapeutstuderende

Efter at have brugt tyngdedynen på mig selv og min datter, må jeg bare sige wauw. Jeg har, gennem fysioterapeut studiet, stiftet bekendtskab med tyngdedyner, hvor de altid har været til rigtig god gavn – men det er første gang jeg afprøver sådan en dyne på min datter. Vi har altid haft nogenlunde ro om natten, men vores problem har længe været at hjælpe hende til at finde ro og falde i søvn om aftenen. Vi har i flere måneder forsøgt diverse putteritualer, men først NU, efter at have taget tyngdedynen i brug, er det lykkedes hende at falde i søvn på under 10 minutter – og det er der faktisk en ret god forklaring på. Tyngde over kroppen, det at vi bliver holdt om og omfanget med et fast tryk, stimulerer nemlig vores taktile nervesystem (sansen, der registrerer tryk, kulde og varme) og det skaber blandt andet ro over vores høje arousal (hjernestammens vågenhed eller modtagelighed for sanseindtryk). Det er netop det problem Frida har – at kunne gå fra 5. til 1. gear og lade kroppen få ro, og det har dynen virkelig hjulpet hende med.

Derfor giver jeg min varmeste anbefaling til produktet og til babydynen.dk – foruden dynens magi, har de sørget for at den er ekstra ventilerende, hvilket er bonus for os, med varme børn og så produceres dynerne i det fedeste design. Så kæmpe TAK til jer for at have lavet dette produkt.

Kathrine Dybdahl

Fysioterapeutstuderende, Autoriseret Fysioterapeut og Kraniosakralterapeut

Babydynen aktiverer både følesansen og bevægesansen. Følesansen, den taktile sans, sidder i huden og registrerer berøring. Når huden stimuleres fra dynens berøring, sendes der besked til hjernen. Kroppen bliver derfor ”afgrænset”, og barnet vil tydeligere kunne mærke sin egen krop, og hvor kroppen befinder sig i forhold til sine omgivelser. Dette skaber tryghed.

Bevægesansen, den proprioceptionssansen, bliver også stimuleret. Bevægesansen sidder i led og muskler, og giver barnet en større bevidsthed om, hvor fx armen holdes henne i forhold til resten af kroppen. Ved stimulering af bevægesansen beroliges nervesystemet. Et barn som er rastløst, uroligt og har svært ved at sove, vil Babydynen stimulere det parasympatiske nervesystem, som netop har med hvile og ro at gøre.

Når barnet bevæger sig under dynen, får barnet stimuli til hjernen, og føle- og bevægesansen vil blive stimuleret. Dette giver en ro hos barnet, da det kan mærke sin egen krop, og derved vil barnet få en bedre søvn.

For mange forstyrrelser i børns søvn kan give koncentrations- og indlæringsbesvær, og skaber ubalance, og en investering i børns søvn vil altid være godt givet ud.

Jeg kan på det varmeste anbefale Babydynen.