Her bliver vores produkter produceret

Skrevet af Sara Baudtler – Medstifer og ejer af Hush Little One

Man ville ikke ane det, hvis man ikke lige vidste det.

I et ganske almindeligt villakvarter i Polen, og bag en helt almindelig privat bolig, bliver metervarer efter metervarer nemlig forvandlet til de smukke produkter, som udgør sortimentet hos Hush Little One.

Udefra kan tilbygningen snildt forveksles med en garage, men et enkelt skridt inde for døren og man er ikke i tvivl; her ligger en systue.

Og sy-STUE er det helt rigtige ord. Her er ingen store maskiner, samlebåndsproduktion og den ene snorlige række efter den anden af syersker på akkord.

Til gengæld blev vi mødt af 16 dygtige og ærekære polske kvinder - og naturligvis den velkendte lyd af symaskiner.

”Her er ingen store maskiner, samlebåndsproduktion og den ene snorlige række efter den anden af syersker på akkord”.

 Godt nok står bordene lidt tæt, men det har også sin fordel; det gør det nemlig muligt at snakke med sidemanden gennem støjen fra symaskinerne.   

På bordene står der baljer med nøje afmålt granulat, som ved håndkraft fyldes i vores tyngdedyner lomme efter lomme, og i baglokalet finder man stofruller fra gulv til loft.
Her står også et kæmpe bord hvor stoffet klippes ud med  håndkraft og saks, præcis som man kender det hjemmefra.

Der er ingen tvivl om, at dette er en arbejdsplads. Men tomatstiklingerne i vindueskarmen, de personlige kort på opslagstavlen og den muntre tone vidner også om, at dette er et sted hvor medarbejderne trives.  

 

”Men tomatstiklingerne i vindueskarmen, de personlige kort på opslagstavlen og den muntre tone vidner også om, at dette er et sted hvor medarbejderne trives”.

 

Systuen er danskejet. Men det har den ikke altid været.

Da Ulrik overtog systuen var kulturen langt fra den danske. Medarbejderne stod sågar skoleret, når han kom ind i lokalet! Det er der heldigvis med tiden blevet ændret på, og stemningen nu er både afslappet, munter og langt mere som at træde ind på en dansk arbejdsplads.

Og det er ikke kun den uformelle tone som kan forveksles med en dansk arbejdsplads. Kvindernes arbejdsuge ligner nemlig også vores på 37 timer. Overarbejde er naturligvis betalt og lønnen ligger et godt stykke over gennemsnittet. Og vores tradition herhjemme med at arbejdsgiveren giver julegave og julefrokost er naturligvis også implementeret.

 

”Kvindernes arbejdsuge ligner nemlig også vores på 37 timer. Overarbejde er naturligvis betalt og lønnen ligger et godt stykke over gennemsnittet”.

 

De har det godt. Og det bekræfter medarbejdernes loyalitet; alle 16 syersker har nemlig været med fra systuens begyndelse under kyndig ledelse af Aneta og Gosia.

Aneta styrer den daglige drift på systuen. Hun er ikke stærk i engelsk, men hendes udstråling siger det hele. Og der er ingen tvivl om, at hun kan tage en stor del af æren for den arbejdsglæde, som man så tydeligt fornemmer. Hun er leder på den fede måde; når der er travlt, tøver hun nemlig ikke med at sætte sig bag symaskinen indtil jobbet er well done.

 

”Hun er leder på den fede måde; når der er travlt, tøver hun nemlig ikke med at sætte sig bag symaskinen indtil jobbet er well done”.

 

Gosia har det overordnede ansvar. Hun holder til på en anden af Ulriks systuer ikke langt derfra. Hun har det fulde overblik over produktionen, og så er hun en haj til tal. Gosia har noget sejt over sig! Selvom hun ikke fylder meget i lokalet, så er hendes tilstedeværelse ikke til at tage fejl af. Hun er en kvinde der får tingene til at ske! Er der er en type, man ønsker at have på sit hold, så er det Gosia.

En leder med hendes ansvar, skal naturligvis have sit eget kontor. Men Gosia foretrækker at sidde blandt sine medarbejdere. Hun vil være synlig, have fingeren på pulsen og giver ikke meget for et smart kontor.

Jeg er vild med hende!

 

”Hun vil være synlig, have fingeren på pulsen og giver ikke meget for et smart kontor.

 

Jeg er vild med hende!”.

Besøget på systuen var alt det, vi håbede det ville være; en bekræftelse på, at vores produkter er syet under ordentlige forhold og af dygtige kvinder, som får en fair løn for deres flotte arbejde.

Måske er det bare noget jeg bilder mig ind, men jeg er sikker på, at jeg kan mærke den gode stemning i produkterne.

Tyngdedynen som ikke varmer

Collection's name

Tyngdedynen som ikke er varm

Vores anbefaling

Tyngdedyne Sun

Hush Little One

Tyngdedyne Baby - 70x100 - 2 kg

1.499 kr
Farve: Tyngdedyne Baby - Earth